Despre noi

Deşi compania noastră reprezintă un proces de producţie modern şi high-tech, Euro-Alco şi-a început activitatea la sfîrşitul secolului 19. Compania noastră este urmaşul renumitelor uzine ale lui Shustow, care a fondat la Chişinău în anul 1898 Uzina de producere a cognac-ului „N.L.Shustov şi Feciorii”, care a fost reorganizată şi redenumită ulterior de mai multe ori, iniţiind compania Aroma, de la care mai tîrziu s-a desprins compania Aroma Plus, şi începînd cu anul 1994 fondînd cunoscuta companie Euro-Alco.

Pe teritoriul întreprinderii noastre mai sunt vizibile instalaţii unice cu conotaţie istorică importantă – cea mai veche distilerie din Europa, care este pentru compania noastră un simbol al tradiţiilor de lungă durată în producerea spiriturilor de coniac.

Compania IM „Euro-Alco” SRL este o întreprindere de producere în continuă dezvoltare în domeniul vinificaţiei cu unităţi de producţie, care asigură întregul proces tehnologic de producere şi îmbuteliere a vinului, mai exact: uzine de vinificaţie primară, uzină de vinificaţie secundară. Strugurii sunt prelucraţi la uzinele din zonele de Sud şi Centrală a RM. În zona de Sud sunt prelucrate substanţial struguri de soi Caberne, Pinot Franc, Chardonnay şi Sauvignon. Vinurile sunt caracterizate prin calitate înaltă a gustului, plinătate şi catifea. Culegerea strugurilor are loc în conformitate cu loturile de pămînt, ciorchinii fiind selectaţi în baza stabilirii maturităţii tehnice a strugurilor (zahăr, aciditate, pH).

euro_alco210814-21

În zona centrală sunt prelucrate soiurile Isabella, Alicot, Feteasca, Muskat şi Riesling. Uzina noastră de vinificaţie secundară primeşte vinurile produse pentru prelucrarea şi păstrarea lor ulterioară. Vinurile sunt transportate în camioane speciale, în vasuri din inox prevăzute pentru păstrare şi prelucrarea lor mai fină înainte de îmbuteliere la uzina IM „Euro-Alco” SRL.

euro_alco210814-3

În acelaşi timp volumul vaselor pentru păstrare şi prelucrare ulterioară a materialelor de vin formează la uzină 4 milioane litri. Anual comisii de stat verifică conformitatea utilajului întreprinderii standardelor GOST pentru întreprinderile alimentare.

Capacitatea parcului întreprinderii permite îmbutelierea unui sortiment mare de vinuri, care este compusă la data de azi din 65 de denumiri de vinuri seci (Caberne, Merlot), demidulci, demiseci şi vinuri alcoolizate de tip Portvain, Cagor.

La întreprindere sunt implementate cele mai noi tehnologii moderne de producere folosite în Franţa, Italia, Germania, SUA.

euro_alco210814-4

Uzina este dotată cu încăperi speciale: secţia de primire, prelucrare şi amestecare a materialelor de vin, secţia de producere şi depozite, linie de îmbuteliere, un laborator de producţie acreditat, asigurat cu tehnică modernă, ceea ce permite obţinerea unei calităţi înalte şi efectuarea controlului maxim la toate etapele de producere.

Laboratorul întreprinderii este atestat anual şi deţine certificate de calitate a Serviciului de Supraveghere de Stat din RM, fiindu-i eliberat certificatul Nr. SNA MD CAECP LI 02 221 din 24 martie 2010.

Indicatorul calităţii întreprinderii noastre este obţinerea certificatului UNI EN ISO 9001:2008.

Decisiv în creşterea vînzărilor este îmbunătăţirea capacităţii de producere şi cunoaşterea noilor procese de producere şi a noilor pieţe. Dezvoltarea ulterioară a companiei va fi efectuată prin creşterea bazei tehnice de producere, prin crearea  proceselor de producere concomitente (producerea vinului prin verificarea originii strugurilor şi producerea produselor din vin şi cognac), prin investirea activă în baza materiei prime, ceea ce va avea ca rezultat micşorarea preţului de cost şi creşterea rentabilităţii vînzărilor. Astăzi produsele noastre sunt vîndute pe teritoriul Moldovei, în Ucraina, Polonia, Romînia, Bulgaria, Turkmenistan, Kazahstan, Muntenegru, Slovenia, SUA, Canada.